Harmittaa, kun ei ole ollut aikaa tälle blogille :( Niin kovasti alussa päätin etten pidä piiiiiiitkiä taukoja..... Meillä rupes netti pätkimään ja olen kovasti tehnyt ulkona töitä sekä ei ole enää niin hirveesti vapaata, kun on koko lapsi katras kotona. Yritän nyt muistella mitä ollaan tehty ja mitä on taphtunut. Kuvia en ole muistanut räpsiä, eli saattaa tulla tylsä postaus.

Edellisessä postauksesa oli kuvia meidän omenapuista. Istutettiin ne sillon toukokuun loppulla. Hyvin on puut lähtenyt kasvuun, paitsi punakanelin lehet on aika rupuset ja kuivan näköset. Kuolikohan puu repukka....? Toivotaan että se siitä piristyy!! Kasvimaahan istutin kaikenlaista :) Ostamani  sipulin istukkaat olikin ryhässipuleita. Ei ole sellasista kokemusta. Lisäkis laitoin punasipulia, porkkanaa, punajuuria, herneitä, keräsalaattia ja tilliä. Meni vähän rouvalla isolleen kasvimaa touhut :) Toivottavasti jaksan kitkeä. Rikkaruohoja on varmasti tulossa miljoona,kun on sen verran paljon juolavehnän juuria :(

                                        ****

Idalla ja Arskalla loppu koulut. Olin koulussa kattomassa stipendien ja todistusten jakoa sekä menin vielä kirkkoon laulamaan suvi virttä. Ihana oli nähä lasten riemua! Lapset pääsi ihanassa ilmassa kesälaitumille.

Ida sai hyvän tokarin. Pari numeroa oli noussut ja pari taas laskenut. Hyvä on tytön lähteä syksyllä 6 luokalle. Arskalle taas jäi paljon rastien korotus varaa..... Kesällä on kova lukemis ja kirjottamis urakka!! Pojalla ei ole oikeen sujuvaa vielä lukeminen, eikä yhtään kiinnostusta. Käsiala on samanlaista kuin harakoilla. Töitä on tehtävä!!!

                                        ****

Mummu (anoppi) jäi 30.5 eläkkeelle. Launatina oltiin Mummun luona kahvilla, tarjolla oli voileipäkakkuakin. Käytettiin lapsia uimassa mummulan lähirannassa. Ida ja Arska uskalti ihan kunnolla uida, muut räpiköi rantavedessä. 

Meillä oli myös kihlajaispäivä! 12 vuotta tuli täyteen :) Ukkokulta oli järjestänyt yllätykseksi reissun mökille. Yö mökillä olis ollut kovasti tarpeen, ei olla pitkään aikaan oltu kahestaan missään. Odotin kovasti mökille lähtöä. Mutta mökkeily tyssäs aika pahasti heti alkuunsa.... Mummu  ei jaksanutkaan ottaa Apsua yökylään, oli ollut yövuorossa ja nukkunut päivällä huonosti. Harmittaa.

                                       ****

Viikko sitten meillä oli höyläystalkoot. Tehtiin lautoja omiin tarpeisiin. Minäkin sain olla hommassa mukana :) Oli erilaista työtä, niin oli mukava olla ukkojen apuna. Eikä ne ois ilaman minua siellä pärjänneet ;) Suunnitelmissa uudet lauteet saunaan ja Pappa rakentaa uuden kuistin vanhaan taloon (talo on Isännän mummula ja talo on tässä meijän pihassa). Paljon tuli lautoja ja nyt ne on hienossa taapelissa.

                                       ****

Idan huoneeseen on pitänyt tehä remonttia jo pitkän aikaa. Nyt Isäntä siihen sai innostuksen. Eilen aamupäivällä Isäntä heilui sorkkaraudan kanssa, särki vanhan vaatekaapin. Päivällä käytiin maalikaupassa, Ida sai valita ite maalit. Tyttö tykästyi vihreeseen :)  g382.2387.xhtmlTälläinen väri  tuli isolle seinälle ja vaaleempaa tuli muihin seiniin. Olisi saanut olla pikkasen tummempaa, mutta näillä nyt mennään. Tarkotus olis tehä sellanen kiinteä koulupöytä ja vaatekaappi on nyt ostettava, kun entinen meni roviolle.

1244269987_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä lapset maalaa. Hyvää jälkeä tulee :)

Tänään on tulossa "maan vuokralaiset" tarkistamaan tiluksiaan. Mukava taas touhuta porukalla :)

Nyt lähen vaihtamaan pyykkikoneeseen uudet satsit ja maalaamaan huoneen loppuun.